torstai 12. helmikuuta 2015

Valentine`s day and Creme Brulee


Ystävänpäivä 14.helmikuuta eli muutama päivä jäljellä odotusta. Wikipedian mukaan ystävänpäivä historia kertoo  saaneen alkunsa Roomassa.
Suomeen ystävänpäivä rantautui jo vuonna 1980. 
Hyvää ystävänpäivää mun ystäville ja kaikille ihanille kavereille!


Crème brûlée thaibasilikalla ja passionhedelmällä maustettuna


  • 1vaniljatanko
  • nippu thaibasilikaa
  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 1 dlpunaista maitoa
  • 4keltuaista
  • ½ dlsokeria
  • 3passionhedelmää
  • Päälle:
  • sokeria

Valmistusohjeet

1
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi siemenet. Laita siemenet, tanko ja
basilika varsineen kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.

Nosta kattila levyltä ja anna hautua hetken aikaa.
2
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä kevyesti.
Kuumenna kermamaito seos uudestaan ja kaada neste siivilän läpi munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
3
Lusikoi passionhedelmistä hedelmäliha annosvuokien pohjalle. Kaada neste päälle. Nosta annosvuoat syvään
uunivuokaan ja siirrä uuniin.

Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä niin paljon, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä vuokia uunin alaosassa 190 asteessa noin 30–40 minuuttia.
4
Ota vuoka uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä. Jäähdytä annosvuoat ja nosta ne jääkaappiin hyytymään yön yli.

Ripottele pinnalle sokeria juuri ennen tarjoilua. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.


Lähde: Google






Ystävä on kuin lääke, jota ilman ei voisi elää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti